Woontrends 2018 - Klassiek en Industrieel

We zitten precies op de helft van 2018. Een goed moment om de balans op te maken. Daar waar vele woontrend visionairs dachten dat dit jaar klassieke invloeden en industriële looks de overhand zouden krijgen, blijkt het in de praktijk toch iets anders uit te pakken.

De aanschaf van fluwelen fauteuils en bankstellen bleef uit en de industriële look bleef beperkt tot 2 of 3 hektar hanglampen van de Ikea boven de eettafel. Ook de fel gekleurde muurverf bleef op de planken van de bouwmarkt staan. Liever koos men toch voor de geraffineerde lichte aardetinten, of hooguit een tintje donkerder dan de jaren hiervoor.

Kleurenpallet en luxueuze materialen

Wel zijn we, in lijn met wat de trendsetters voorspeld hadden, massaal pasteltinten in combinatie met diepe kleuren in de vorm van accessoires in ons interieur gaan combineren. Bijzettafeltjes van natuurlijke materialen zoals hout en marmer zijn in grote getale aangeschaft.

Ook de fluwelen kussens in zacht roze, lichtgroen, lichtgrijs en babyblauw liggen op en naast de bank. Tóch een klassiek tintje. En behangetjes in allerlei prints vonden hun weg naar de klant.

Woontrends 2018

Woontrends 2018

Interieurtrend is Duurzaam en Self-made

Het milieu is anno 2018 in vele actualiteitenprogramma’s een grote rol gaan spelen. Dat geeft een nieuwe kijk op het interieur en lijkt ook zijn effect te hebben op de handige ‘doe-het-zelver’. De oude houten tafels en stoelen zijn van zolder getrokken en geschuurd, gewit en nog een keer opgeschuurd. Ook die oude goudkleurige lijst om de spiegel past ineens weer helemaal in het plaatje.

Je interieur moet voelen als een jas!

Eigenlijk kunnen wij maar een conclusie trekken. Trends en de bloggers die deze trends verkondigen zijn er om ons te inspireren. Gewoon ideeën opdoen. Dat kan nooit kwaad. Maar uiteindelijk kies je voor een interieur dat bij jou past. Kleuren en materialen die jou goed doen voelen. Een interieur dat zit als een jas!

Woontrends 2018

Woontrends 2018

Woontrends 2018